От жегата ли, от какво ли,
но все по-груби са устата
(тава да се чете, перата)
и яко се сече, и коли.
А повод все ще се намери -
Я грешка, я пък чуждо мнение,
че нисък прагът е с търпение,
и почва яко да се с.ре...
И ангелите стиходумни
оказват се рогокопитни,
като мома щом мъж я щипне
във времена от древност тъмни...
Сравнението ми, знам, бледнее,
пред развилнелите се хали,
там где обида се не жали
и беснословие се лее...
Творци от святост вдъхновени
оказват се по-словоскверни
от силите презряни, черни,
от хранещи се с леш хиени...
От жегата ли, от главите?...
Кое е верното, незнам,
но истински изпитвам срам
от истината... в нас самите...
24.07.2023.
© Георги Каменов Всички права запазени
А иначе си права, мнозинството хора наистина не осъзнават силата на словото, въпреки че самите те неведнъж са го почувствали... но е факт...
А егото... човек без такова е безгръбначен, но пък съвсем малко в повече да е, става страшно, а когото е обсебване, което не е рядкост, направо е бедствие за околните...
Много, много силен коментар, с отлична аргументация!
Благодаря ти!