6.11.2006 г., 20:27 ч.

КРЪЧМАТА НА ОТМИНАЛИТЕ СПОМЕНИ 

  Поезия
563 0 8

И задъхана
тя влезе в кафето,
а там като пиявици
погледите на
стари пияници
се забиваха в нея
и крадяха не от кръвта,
а от красотата й.
Дори и някои
копнееха да я почерпят
с евтино пиене
за да докажат,
че всъщност са истински
и мъжествеността им
от джоба извира.
Като стари кучета
блещеха езици
чакащи за поредния
кокал.


А тя прилежно
разпусна косата си.
Усмихна се на себе си
поръчвайки си
топло кафе.
Тук бяха спомените,
които получаваше някога
от своето отдавна пораснало
вече момче.
И не осъзнаваше,че
мястото,
което я връщаше
в красивите мигове
на една отдавна
отминала,стара
любов,
просто се е
превърнало
в пропаднала кръчма.

© Сияна Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??