8.04.2020 г., 0:08 ч.

Кръговрат 

  Поезия » Любовна
459 3 8

Най-старата любов не остарява.
Расте дълбоко - с корени безсилни.
Лицето й след плач се разкрасява.
Животът й от зимите извира.

Най-първата любов е все последна.
Тя като сянка дебне зад гърба ни.
В очите ни припалила копнежи,
с отблясъци се връща във съня ни.

Най-бялата любов - хилядоцветна,
наивно мъдрости ни изговаря.
И стига само пак да те погледна,
за да си спомня, че не те забравям.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??