26.08.2012 г., 11:20 ч.

Кръговрат 

  Поезия » Гражданска
476 0 3

Кръговрат

Старата троянска есен
пак дошла е с мириса на пушек,
на спомените с тъжната им песен
и със слънчевия нежен досег.

Листата пак сега окапват
и украсяват улиците стари,
и пак самотни стъпките отекват
по пожълтели тротоари.

Тук всички дни еднакви са
като предишната година
     и годините преди това,
и всички дни еднакви ще са
и в следваща година,
     и години след това...

Но все пак времето лети
и плавно поколенията сменя
с нови поколения, със спомени
и на миналото с чудните видения.

И тук животът пак кипи,
и пак се чува детски смях,
по улиците пак летят коли
и пак градът живее с тях.

И хорски смях отново ще се лее,
без значение дали съм тук.
И слънцето неуморно пак ще грее,
без значение дали сме тук.

Винаги със слънчевия нежен досег
и на спомените с тъжната им песен,
ще идва, с мириса на пушек,
старата троянска есен.

Троян
31.10.2011

© Цветелина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Госпожо Йосифова, въпросът Ви е основателен. В даден момент може да помисля за евентуална редакция. Благодаря Ви за критиката и за отделеното време!
  • Много и красива носталгия! Благодаря за емоцията!
  • Цвети, харесва ли ти "хорски смях"? М?
Предложения
: ??:??