19.05.2009 г., 15:14 ч.

Кръщение 

  Поезия » Философска
447 0 4

        Кръщение

 

Стар църковен ритуал

за детето на родител

точна сума вече дал

на наместника кръстител.

Вероятно този дан

е наложен от Йоан

или онзи в небесата

търси по-добра заплата,

щото сал с паричен влог

дава малко име Бог.

Не! Финансов ход

от тоя род

може да е само плод

на църковния синод.

© Марин Цанков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??