13.09.2008 г., 13:04 ч.

Кръстатица 

  Поезия » Любовна
669 0 9

Пет къщички само -

хей там, сред звездите!

От камък изваяни!

От слънце умити!

Водата е букова -

прекланям се! Пия

и тежките мисли

от душата си мия.

Картофи и мляко

и малко куртмач...

И хляб тука няма -

гюзлеме върху сач!

Няма ни ходжа,

няма ни поп...

Побратим с орлите -

скалата е гроб!

Не всичко е спомен!

Не всичко е минало!

До тебе, на козяка

дали е изстинало?

Върхът пие силите...

Но виждам в усмивката,

косата ти палава

ще бъде завивката!

© Красимир Дяков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??