25.10.2006 г., 14:19 ч.

КРЪСТОПЪТ 

  Поезия
820 0 8

                            КРЪСТОПЪТ

 

                      Пътуванe…

                      Усмихнат път ме мами.

                      Редуванe…

                      Пътеки към дома ми.

 

                     Пътуване…

                     По стъпките на врана?

                     Умуване…

                     По кой ли път да хвана?

 

                     Пътуване…

                     Ще тръгна след орлите.

                     Тъгуване…

                     Остават на скалите.

 

                     Пътуване…

                     Със вълците в гората?

                     Нощуване…

                     Студена е земята.

 

                     Пътуване…

                     Звездите ще ме водят!

                     Будуване…

                     Самичка ще си бродя.

 

                     Изплуване…

                     от тинята на мрака...

                     Пътуване…

                     След туй какво ме чака?

 

                                  

                                          15.10.2001 г.

© Василена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??