Кръвта във вените ми тича,
препуска бързо всеки ден!
Това на галоп ми прилича,
един галоп във мене всеки ден!
Дали ще бъда много умна,
а дали ще бъда много луда,
зависи от кръвта ми бурна!
Юздите хвана ли й като Юда
ще прогоня съмненията в мен
и ще стигна до Голгота,
в края на препускащия ми ден!
А там ще бера с охота
плодовете на духовния подем!
Всеки има своя връх
в живота,
всеки може да е пръв,
защото
кръвта във вените е сила,
която ни владее,
кръвта във вените е мила
и ни учи да живеем!
Кръвта във вените ми тича,
препуска бързо всеки ден!
Това на галоп ми прилича,
един галоп във мене всеки ден...
© Людмила Данова Всички права запазени