Aug 4, 2023, 12:10 AM

Кръвта във вените ми 

  Poetry » Phylosophy
203 0 0

Кръвта във вените ми тича,

препуска бързо всеки ден!

Това на галоп ми прилича,

един галоп във мене всеки ден!

Дали ще бъда много умна,

а дали ще бъда много луда,

зависи от кръвта ми бурна!

Юздите хвана ли й като Юда

ще прогоня съмненията в мен

и ще стигна до Голгота,

в края на препускащия ми ден!

А там ще бера с охота

плодовете на духовния подем!

Всеки има своя връх

в живота,

всеки може да е пръв,

защото

кръвта във вените е сила,

която ни владее,

кръвта във вените е мила

и ни учи да живеем!

 

Кръвта във вените ми тича,

препуска бързо всеки ден!

Това на галоп ми прилича,

един галоп във мене всеки ден...

© Людмила Данова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??