Чорапогащник черен,
тежък грим.
Оскъдни дрехи,
забулена в цигарен дим.
Рокля тясна,
косата разпиляна,
погледът ù и тази вечер
за всички е покана.
Курва е.
Всяка нощ с различен ляга.
Любовта не ù приляга.
Който си плати -
като на месо посяга.
Курва е.
И живее в тъжна сага.
От истината сутрин бяга.
Като стока се продава
и всяка нощ е на пазара.
Купувачи много,
но до един ги забравя.
Курва е.
Така път си проправя.
Ден за ден животът ù минава.
И много, и малко е видяла.
Но какво печели, какво залага?
Дали сама е разбрала?
Но както и да е -
курва е.
Така ще продължава.
Дърти чичковци ще ù се точат,
хората с пръст ще я сочат.
Всяка нощ ще отива на пазара,
Тя и много други -
не е единствена такава!
А той не обеднява -
ден след ден
в менюто нова се добавя.
Но курва е животът -
защото той ги принуждава!
© Влади Иванова Всички права запазени