16.06.2009 г., 9:57 ч.

Кукла 

  Поезия
635 0 2

Кукла

 

Ти си само момиче едно,

но без друга аз не мога.

Ако щеш, наречи ме зло,

но пак ще загубиш облога.

 

Мен отдавна вече ме няма

и да се върна, още не знам.

А ти без плодове - обрана -

ще ме кълнеш да бъда сам.

 

Може би някога ще чуеш,

че жив съм още, че още руша.

Може и пак ти да нахлуеш,

но и този порив аз ще потуша.

 

Тогава чак ще разбереш, че аз

съм този, който може да решава.

Че сърцето ми покрито е с мраз,

твоето - с чара мой - ситна жарава.

 

Но, ако вкусна била си, знай,

ще се върна сам! Нима тогава

аз да тегля болката безкрай,

душата моя не ще те оставя....

© Ангел Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Страхотно! 6 от мен!
  • Не се стреми само да римуваш. Гледай да е запленяващо за самият читател, преди всичко.
    Иначе си се справил що-годе.
Предложения
: ??:??