23.03.2008 г., 21:10 ч.

Кукувица 

  Поезия » Философска
592 0 2

На кукувица заприличах.

От делника еднообразен

бягам, за да попадна в друг

по-тежък, по-опасен.

И май сама се и закуках

така да продължавам

всеки ден -

от понеделник до неделя -

едно и също все за мен.

Убивам се сама

със катадневни грижи -

недей да пипаш, не прави това,

да казвам на детето

ми омръзна,

а как да продължа

дори не знам.

Вън пролет е

и кукувица кука -

така да бъде, сякаш казва тя -

чисти, пери и с готвене се справяй,

а аз не мога да й го

простя!

© Ая Цонева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??