21.02.2007 г., 7:34 ч.

кулинарно 

  Поезия
1341 0 12
гъдел за небцето
ще ти сготвя
шатобриан носутиен франсе
с неподправен боди медалион
и подпеньоарено танга суфле
льо жартие праш нокомбинезон
с гарнитурка
от розови гъбки
безпаметни
шприцовани извивки
и парижки целувки
а вместо паниран снеговал
задушени
от лионски милувки
пухкави
момини страстоубийки
супичката от шоколадови
завоалирани докосвания
виждам добре ти понесе
а ордьовъра от пиниеви
и други зърна
не смесвай
с блажената салатка
от сметанови езичета
за аперитив
съм ти приготвил
любещ спомен от Троя
на Парис и Елена
Хектор и Ахил
чакай да погледна
казва се Троянска
стара отлежала
или вермут
Чинцуно резерве
а може Тийчърс
даскалско уиски
на кама или сутра
да ме учиш
или уиски Грант
голямото зове...
десерта ли
мисля си
за малинови
бланширани бузки
четири на брой
с настръхнали
кремави гушки
но не са готови
пък и ти също
защото сластите
и целушките
от кухнята ми
винаги са топли
и се разтапят
на езика
и над
и под него
съвсем

б а в н о

ббббб
ааааа
ввввв
ннннн
ооооо

каквато е и
неописуемата им
финовкусова
увертюра
от достолепни
фламбирани бибки
със сладоледено коремче
под сувенирено пъпче
на фона на изумителната
горещогоряща свещ
ако искаш
може да завършим
незабравимо
както в най-добрите фамилии
със френско
благородно сиренце
ще отзвучим във ваната
или библиотеката
с цигара или пура
виа френч коняк
и тъй като
не любя Курвоазие
по гръцки в гръб
ще пием Ме-такса
ако нямаш други такси
но гръмне ли шампаниерата
сме пур мусташ
или след девет месеца
на ривиерата
пожелавам ти
сън от медено бананче
с елексир от мимоза

© Чавдар Кунчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??