26.11.2011 г., 0:21 ч.

Култура 

  Поезия
724 0 0

Това е от първата ми стихосбирка "Затворническа поезия" Набутаха ме за 10 дена в следствения арест, а сега съм в домашен. Явно ще трябва да я довършвам. Ако някой знае смел издател да я издаде, моля да ми се обади. Музите може да ги намерите, ако на гугълчо потърсите Петър гоблена


Защо ни е такава културата
да се страхуваме от прокуратурата,
забранено ни е на всички поети
да им пишем имената в куплети?


Сега съм в тясната килия,
защото нарушавам правилата тия,
дори документи за това са ми издавани
и в интернет от мене са поставяни.


Бюра, комисии и комитети,
и те не харесват такива куплети,
колкото и да им пиша, си кротуват,
на престъпното ни правосъдие слугуват.


И съдилището в Страсбург, то се разбира,
нарушения никакви в това не намира,
явно в целия Европейски съюз
на такива поети се полага топуз.

 

А иначе има бабаити много,
прокурорът с тях не се отнася строго,
окошарят ги за малко номер да отбият,
те нали с куплети няма да ги бият.

 

Други за капак и затвор не посещават,
прокурори и съдии все ги оправдават,
нещо ще се случи, доказателства се губят,
е как става така, хората се чудят.

 

Целият народ продължава да кротува
и забранени стихове не може да си купува.
Европейската конвенция за правата човешки
може да се използва, когато станат грешки.

 

Допусна ти, щом ядеш развалено,
или не измито, силно замърсено,
тогава стомахът революция вдига
и човекът спешно кенефа достига.

 

© Владимир Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??