5.03.2021 г., 20:57 ч.

Кума Лиса 

  Поезия » За деца
581 0 2

Ах, измамница Лисана,

я намерих изтокана,

насред пътя се простряла,

сякаш взела, че умряла.

 

Дядо вкара я във двора,

и залости пак обора,

ала курника забрави,

ех че пакост ни направи.

 

През нощес я виж Лисана,

я оставих без охрана,

бързо тя се съживила,

в курника се натъкмила.

 

Яла, яла тя яйца,

яла чак до заранта,

и решила да избяга,

че така й най-приляга.

 

Ала взе, че се заклещи,

и очите взе да блещи,

толкова яйца изяла,

дупката й отесняла.

© Ивета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??