7.03.2008 г., 21:25 ч.

Кутийка… с надпис…. (в навечерието на 8-ми март) 

  Поезия
822 0 15
 

Аууу, каква походка вадиш само!

(От днеска май си запразнувал?)

Почти до оверлог си я докарал...

И тъй в цветарския си влизал!?

 

Ама пусни лалетата най-сетне!

От толкоз стискане ще се прекършат!

Свали палтото, де! Ще го преметна...

Какво сега и мен ме запрегръща?!

 

Палтото, казах, не и панталона!

Защо така гръмовно се разхили?

Я виж, съседката е вече на балкона!

Познава ти гласа, кога си пийнал.

 

Почерпили колежките... с по вино...

А колко са колежките ти в офиса?

Недей ме лъга, че следите от червило

ще преброя. Но не е в туй въпроса...

 

Добре, ще ти повярвам, че си верен.

(Дано да го повториш и на трезво!)

Но сутрин все се бръснеш, чак до синьо,

а вечер все бръсначът е "в резерва".

 

Не скачай тъй, не искам да се бръснеш!

Със тия пари винени в главата,

не знам какво ще можеш да обръснеш!?

(Като от кашкавал ти е сега ръката.)

 

Защо отново си задърпа панталона?

Във джоба имаш нещо?... Ще го взема.

 

 

Кутийка... с надпис....

                                      Пише... "за мадона"...

 

 

... Ще си избърша сълзите, щом въздух си поема...

 

 

 

 

 

 

                               Честит празник, мили момичета!

                              Нека всяка от вас е Мадона в очите на любимия!!!

 

 

 

© Аэлла Вихрь-Харпиевна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??