4.10.2023 г., 8:37 ч.

Квота 

  Поезия » Свободен стих
126 0 0

 

                       К В О Т А

 

Светът в момента е на колене

пред собствената си Некадърност

и това ежедневно се отразява

от най-сериозните Световни Медии.

 

Косвено,това са всичките войни,

възникнали по единствена,основна причина.

Кризата за Енергия трупа Злини,

а Умът потъва в дълбок дефицит.

 

Може ли през двадесет и първи век,

в продължение на денонощия да се блокират

Магистралите,

по Които Икономиката тече

и Прогресът да се превръща във Чакане?

 

Когато ножът опира до кокала

и Болката става непоносима,

дилемата е или яко да скокнеме

или със Житието си да се простиме!

 

Отдавна продължавам,да предупреждавам,

но изглежда,че на никого не му пука...

Стихиите продължават своето Състезание,

а ние все по-на дълбоко да газим из лука...

 

Никой не знае часът

на Божието Благоволение!

Когато настъпи всички ще разберат

Справедливото Му Решение.

 

От моя страна изглежда си дръзко,

но медиите започват и те да работят,

за отразяване на Енергийната ни Развръзка

и от ден на ден расте им за Нея Емисионната Квота.

 

01.10.2023 г., гр. Свищов

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??