На Север - студено,
на Юг е горещо.
На Изток - забрана,
на Запад - промяна.
Къде да се дяна?
Нагоре - не мога,
надолу - не искам.
Напред е неясно
назад е опасно.
Къде да се дяна?
Градът е подлуднал,
на село е пусто.
Не искам и тук,
не искам и там!
Не искам при Мара,
изгони ме Клара.
Не искам при Яна!
Къде да се дяна!
© Хари Спасов Всички права запазени