15.07.2006 г., 20:42 ч.

Къде да те скрия Любов? 

  Поезия
741 0 1
             Къде, къде да те скрия Любов -
             не искам зъл поглед да те види.
             Ако те скрия в очите си -
             блясъкът им ще те издаде.
             В сърцето ще те настаня -
             ще бие лудо, ще се пръсне.
             В ръцете - ще ме издадат -
             треперещи от желание да те докосват.
             В миналото - не искам да си минало -
             от него най-боли.
             В тъмното небе ако те скрия -
             там ще се превърнеш в падаща звезда.
             Ако те скрия във вълните на морето -
             в дълбините му ще те изгубя.
             Ако те хвърля в огъня да изгориш -
             рискувам само пепел да остане.
             Ако във времето те пратя -
             ще се изгубиш във безкрая.
             Ако те превърна в тишина -
             дали ще мога да те чувам?
             Дали да не опитам в гробница
             да те заключа - ако изгубя ключа...
             Къде Любов? Къде?
             Къде ще мога да те скрия?
             В стрелките на часовникова кула...
             В крилата на птица...
             В клоните на дървета -
             листата с шепота си ще те издадат.
             В залеза на слънцето -
             а дали ще се завърне с изгрева?...

             ... Не искам да ме виждат,
                               че съм влюбена -
             ще бъда уязвима и ранима...

             Къде Любов? Къде?
             Къде ще мога да те скрия?...

© Димитрина Станчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Харесва ми! Много красиво си го написала! 6
Предложения
: ??:??