20.01.2018 г., 9:10 ч.

Къде е 

  Поезия » Гражданска
411 5 14

            Утрини сънни, вечери будни.

            Извори мътни, бистри блата.

            Празници тъжни, делници трудни.

            Сеем надежда, а жънем лъжа.

 

           Днешното утре е вчерашно днес.

           Тъпчем на място, търсим компаса.

           Път без посока и дом без адрес.

           Слаби в делата, силни "на маса".

 

           Търся и питам народа сега!

           Къде е на Ботев, на Левски духът!?

           Къде е Лъвът възправил снагá!?

           Ставайте, Братя! Зове ни дългът!

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??