20 янв. 2018 г., 09:10

Къде е 

  Поэзия » Гражданская
443 5 13

            Утрини сънни, вечери будни.

            Извори мътни, бистри блата.

            Празници тъжни, делници трудни.

            Сеем надежда, а жънем лъжа.

 

           Днешното утре е вчерашно днес.

           Тъпчем на място, търсим компаса.

           Път без посока и дом без адрес.

           Слаби в делата, силни "на маса".

 

           Търся и питам народа сега!

           Къде е на Ботев, на Левски духът!?

           Къде е Лъвът възправил снагá!?

           Ставайте, Братя! Зове ни дългът!

© Хари Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??