30.01.2019 г., 11:17 ч.

Къде е Бог 

  Поезия
468 1 3

В дланите ми даряващи
е благословията свише.
Деца, синове скъпи мои,
във тях ви аз посрещнах,  
а преди това с пълни шепи 
баща ви с лъчи го обливах.
С тези две ръце повивах ви,
хранех, галех, прегръщах ви. 
И не само дясната протягах
на приятели и врагове свои. 
Гребях от извора на обичта,
с тях напивах с щедри шепи 
и не се умориха ръцете ми!

 

В този миг пак към небето 
те смирено са разтворени –

посрещат и изпращат благодат.

По ръцете ми в бразди дълбоки
изписани са душата и лицето ми.
В шепите ми е светът – тук и отвъд.
И ако Аллах е безусловно даряване,
то Бог е издълбаното по дланите ми.

 

Самадхи

© Гюлсер Мазлум Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Таня, Валя, г-н Станев, радвам се, че стихчето ми ви е впечатлило! Благодаря за отзивите!
  • И ако Аллах е безусловно даряване,
    то Бог е издълбаното по дланите ми.
  • ... напояваш браздите, в които се свива Душата ми... Ненапило се е сърцето, но пък тоя стих води към Светлото.......
Предложения
: ??:??