5.05.2010 г., 20:55 ч.

Къде се запиляха... 

  Поезия » Философска
479 0 0

Къде се запиляха песните

и пляските.

Поляната със ириси слухти.

Дали хероите пораснаха,

или са просто с две уши.

Къде заровиха легендите.

Прехласнати като деца,

все вярвахме във хепиенда -

доброто ще спаси света.

Как стана тъй, че друго време

като вихрушка завилня.

Покри се с прах и омерзение

и Ерихонската тръба.

 

Хидалгото безумен и прекрасен

размахва меча дървен сред овци.

Нарочената доня за опасна

в хасиендата си кротко спи.

 

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??