May 5, 2010, 8:55 PM

Къде се запиляха... 

  Poetry » Phylosophy
522 0 0

Къде се запиляха песните

и пляските.

Поляната със ириси слухти.

Дали хероите пораснаха,

или са просто с две уши.

Къде заровиха легендите.

Прехласнати като деца,

все вярвахме във хепиенда -

доброто ще спаси света.

Как стана тъй, че друго време

като вихрушка завилня.

Покри се с прах и омерзение

и Ерихонската тръба.

 

Хидалгото безумен и прекрасен

размахва меча дървен сред овци.

Нарочената доня за опасна

в хасиендата си кротко спи.

 

© Христина Комаревска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??