5.10.2007 г., 13:54 ч.

Къде си? 

  Поезия
617 0 5

Къде си?
В бурните дни на младостта
защо от мен се криеш?
Нима не знаеш, че от любовта
не можеш да отпиеш
и след това да бягаш?
Не можеш, когато някой те очаква с плам,
ти ръце да не протягаш.
Кажи ми ти, не знаеш ли какво е да си сам?

Защо така измъчваш ме, кажи?
Трудно е любовта да задържиш,
а тя при теб е - по-близо от светлината,
която нощем си спомняш, а денем те гори,
по-истинска от топлината на слънцето дори.

Човек - той вечно се стреми
в една любов, граничеща с безкрая,
да може да вкуси от нейната омая
и докрай да й се наслади...

Къде си? - някой ден ти ще питаш в отчаяние,
загърбил кротко отломките от гордостта.
Но дори и да си искрен в свойто разкаяние,
не ще откриеш никой зад моята врата!

© Няма значение Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??