25.04.2018 г., 14:49 ч.

Къде си детство мое? 

  Поезия » За деца
939 1 6

Къде си детство, неопетнено и чисто?

Пижама със слончета ти облечи!

И наниз от спомени (дребно мънисто)

върни радостта от безгрижните дни!

 

Къде е целувката майчина, свята,

вий приказни замъци с кралски дворове?

От вас отчужди ме, прокуди съдбата

в света на житейски неспирни огньове.

 

Къде си? О, детство със синки и рани?

Прощавай, но спомени свидни аз пазя!

Нали съм голяма, но в мен си остана

за лудости порив до днес ме белязал! 

© Виктория Тасева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

По пътя към света на големите »

16 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??