Къде си, любов
Аз теб търся Любов, къде си ти сега,
използвана, наранена ти някъде се скри.
Какво направиха от теб хората,
скри се и никой вече не те откри.
Къде си Любов тъй свята и чиста,
изпълнена с радост и мисъл лъчиста.
Използваха те хората и си отиде сама,
тъжна и самотна, избяга изпълнена с тъга!
Отиде си при своята сестра Самота,
и при вас дойде и малката сестра Тъга.
Три сестри събраха се както някога,
изгониха те хората от техните сърца!
А ти си толкова млада и красива
и нежна и добра, понякога си дива.
Не оставай дълго при тях и се върни,
има и добри хора, лошите ги остави!
© Валентин Миленов Всички права запазени