Щастие, къде си ти?! Къде?!
Аз те търся по чужди пътеки,
аз те търся в далечни страни.
Може би си зад седем морета,
може би си зад сто планини!
Аз те търся, но все ми се губиш,
аз те гоня - ти бързо летиш.
Може би, ще ми трябват години,
може би дори векове!
Да те търся, да те гоня, да те чакам!
Или ти си тъй близо! На двора!
Под асмата до тати седиш.
Поздравяваш непознатите хора
и на мама в очите блестиш!
© Хари Спасов Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Глупавият човек търси щастието в далечината, мъдрият го засажда под краката си »