/кълбо, изваяно от облак -
море, възкръснало от сън/
Предъвквам изсушена риба,
Асфалтът, бос, настъпва през краката ми.
Премислям
всеки стих отново -
Преписвам
майските лъжи през август.
(тайно)
Море, пропито през петите ми,
На път след ден почивка.
Омръзва, да - ако очакваш някой...
Червени царевици без кочани.
© Огрян Орешников Всички права запазени