4.07.2020 г., 0:59 ч.

Към брат ми 

  Поезия » Философска
417 0 1

КЪМ БРАТ МИ

 

Готови са твойте крила

за полета пръв, неуверен.

Политай над прашни поля,

над въздуха – тежък и скверен,

към въздух – пречист и химерен, –

високо – на светли крила!

 

Политай! Животът зове

да гониш далечни химери,

да гониш мечти-ветрове,

дордето утеха намери

душата, която трепери

и чупи навред ледове!

 

Проскърцвай със зъби и псувай,

че този живот – неправдив, –

е жалък и нищо не струва,

и винаги в нещо е крив…

Търси безотказно мотив,

търси и недей го умува!

 

Бори се свирепо с живота

и следвай мечтите си ти;

носи си самичък хомота,

надянат на твойте плещѝ!

И храбро-уверен лети

по пътя на свойта Голгота!

© Раммадан Л.К. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??