31.03.2017 г., 16:40 ч.

Към днешните "народни" водачи 

  Поезия » Гражданска
234 2 4

Генка Богданова

 

Каква ирония жестока!

Какъв цинизъм, господа!

„Водите“ ни в грешната посока,

давите ни в мътната вода!

 

Отричате се като Юди

от славно минало и род!

Продавате ни като луди,

убивате в нас вяра, и живот.

 

Превръщате ни в сиво стадо,

до кръв остригано без жал,

Отчаян е народът, страда,

до гушата потънал в кал.

 

В тази лъжедемокрация,

в духовния ни полумрак,

стопяваме се като нация,

и всеки ни подлага крак.

 

А кръст превили раболепно,

вие славословите врага.

За чужди интереси лесно

народа си превръщате в слуга.

 

С такива калпави „водачи“,

с „приятелите“ нови – врагове,

народът ни към пропаст крачи,

но душата му за мъст зове!

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??