По Магистрали нови
народът ни върви,
а жегата го гони
и свисти,
закоравяла от лъжи
и от усмивки,
с ластик закачени
изкуствени очи,
с зеници сякаш отлепени,
а пулса - сдъвкан
като от бясно псе
от забранени думи,
закончета, табели
свише сътворени.
Не бойте се, човеци -
надежда си купете,
но само е за домовете,
че се задава нова криза,
а оттам не се излиза
без платена виза.
Без кучета
и без цигарен дим
към Европа дружно ще вървим.
Бедни, смачкани и унизени,
в новия световен ред
вече ще се преродим
във истинския нов човек!
© Румяна Всички права запазени