2.01.2007 г., 0:11 ч.

Към Коледа( ретроспекция ) 

  Поезия
713 0 6
Да бъдем стъпки във снегът
под клоните на бялата градина
и нека в тази нощ да зазвънят
камбаните на пътят ни изминат.

Ще се събуди бедната старица
до стареца, похъркващо унесен,
за да извади шарени паници,
и белите кравай да омеси.

Ще чака стъпки във снегът
под клоните на бялата градина,
когато нощем зазвънят
камбаните на пътят им изминат.

Жената ще ги среща със усмивка,
като мъже пияни над прасето,
затоплени от вечната почивка
над греяна ракия и мезето…

ще стапят стъпки във снегът
на обичта във бялата градина,
камбаните когато  зазвънят
за път до края  неизминат.

Децата сънени ще се закачат,
снега ще запрегръщат лудо
През преспи смешно ще  прескачат
с надеждата за Коледното Чудо

А топли стъпки във снегът
ще сложат в бялата градина
камбаните, когато зазвънят
за пътя още неизминат.

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??