Ти, боже –
танцуващ с нимфи планински
и с Ехо,
най-видна от тях в планините!
Сине на Уран и Гея –
във връзки роднински
с Егидодържеца...
Що обитаваш, прохладата
на пещерите...
Творецо на паника
и страх панически
в тъмни усои,
и в пладнешки зной –
приеми благосклонно
молитвите ни орфически
и дай на човеците
не страх,
а покой!
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени