Jun 20, 2006, 7:54 AM  

Към Пан 

  Poetry
604 0 2

Ти, боже

танцуващ с нимфи планински

и с Ехо,

най-видна от тях в планините!


Сине на Уран и Гея  

във връзки роднински

с Егидодържеца...


Що обитаваш, прохладата

на пещерите...


Творецо на паника

и страх панически

в тъмни усои,

и в пладнешки зной –

приеми благосклонно

молитвите ни орфически

и дай на човеците

не страх,

а покой!

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??