18.09.2019 г., 16:42 ч.

Към победа 

  Поезия » Философска, Свободен стих
397 0 0

Какъв необикновен миг се случва в момента!
Поглеждам в далечината,
а там отражение на себе си намирам.
Фокусирам...
Поглеждам се..
Ей, чудак голям!

 

Вървящ,
    преминаващ слънчогледовата нива,
търсейки изящни, летящи птички,
    заблудени мушици,
        целеустремени мравчици,
            несигурни лястовички...
Всякакви наземни и летателни обекти!

 

Изправен! Вървя в гората
    от възвисени дървеса... Тополи!
Издирващи,
Любвеобилни,
Пламтящи!

 

Мълчалив,
с фиксиран поглед начело

чувствам сила,
неописуемо велика!
Тялото и духа тръгват
по пътя на хоризонта.
Без да спират!
Смело напред
към победа!

 

Той е жив!
Духа и желанието за постигането
на тази и всяка новопопъплила цел!
Той винаги ще продължава да е там!

© Мариян Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??