12.02.2020 г., 15:50 ч.  

Към теб (живот) 

  Поезия
364 0 0

Не съм аз интелигентен,
ерудиран, с наизустени образи
и лустри куп лъжи...
само съм умен, практичен, съпричастен -
даже и не съм грозен аз дори...
за туй наранено от тебе,
сърцето жестоко боли!

Душата миролюбива, обичлива,

                                           съсипа я чак...
Нека се изплачат, горчиво

                                         се излеят сълзи
и тогава да се чуем и видим,

                                може отново ний пак.
За сега мълчание, тишина и мрак,
съдба човешка, няма как, няма как?!

© Дамян Балев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??