22.06.2006 г., 1:23 ч.  

Към Зевс 

  Поезия
637 0 2

Кронион –

татко всесилен,

дълбокопочтени!


Сред боговете

най-бог –

на Олимпа, владетелю!


Празнуваме днес тебе,

тайнорождени

Зевсе премъдри,

наш благодетелю.

 

Бъди благосклонен,

Мълниеметецо,

към своите земни отроци!


Недей да осъждаш с гняв,

Гръмовержецо,

нашите грешни души

и пороци!

 

Но надари ни

със здраве цъфтящо

и с мир,

носещ щастие светло!


Благослови делата ни

със творящо,

раждащо плод,

вдъхновение вечно!

© Бостан Бостанджиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??