3.02.2017 г., 22:28 ч.

Към звездите 

  Поезия » Любовна
1473 10 12

Днес тръгвам към звездите. Изпрати ме.
На прага да поседнем за последно.
Разплитахме се в сто лета и зими –
оголени, смутени, неугледни.
А някога от някой бяхме чули:
„Да купиш свещ, недей продава слънце!
Животът често смята с кръгли нули
и глината не всякога е грънци“.
Препъвам се и ставам неохотно.
Напред вървя, а винаги ме връщаш.
Разбулена пред своята Голгота,
мечтата ми дими. И ме прегръщаш.
А тъй е късно, късно е...Ще тръгвам!
До вчера бях жена, днес – само бленда.
До утре ще е кротко, ще залъгвам.
А след това? Ще седнем за последно...

© Пламена Кръстева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??