27.04.2016 г., 21:16 ч.

Къртица 

  Поезия » Философска, Гражданска
415 0 2

Къртица рине пръст.

Мъст?

Животните в молитвения дом

я караха да гледа все надолу.

Завързана за кръст, тя рине непрекъснато

към Светлото нагоре.

 

Пази я царят къртичен

да не види нещата различни.

И нарича със грозни слова

(дявол, демон, човек, сатана)

онова, що я кара да иска

да престане очите да стиска.

 

Той успява (без капка съмнение)

и налага й своето мнение.

Тя облича покорната риза.

Свръхморално пак в дупката влиза.

© Емил Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря!
  • Прочетох много пъти. Великолепно! Поклон пред таланта! Дано повече хора прочетат и оценят!
Предложения
: ??:??