15.05.2012 г., 13:14 ч.

Късмет 

  Поезия » Хумористична
1015 0 16

КЪСМЕТ

 

И все на мен, и все на мен...

Побъркан, причудлив късмет!

Стени разби, влетя във мен.

Бушува, пакости навред.

 

Очакван беше, но преди.

Днес сто бели накуп се случват.

Високо кръвно се вреди

с хормоните... И ме проучват.

 

По скàлата на старостта

люлеят и раздрусват здраво.

Късметът пък решил сега

с любов да ме позабавлява.

 

Приятелче, къде така?

Не виждаш ли, че съм разумна?

За поздрав ще подам ръка.

За друго не мисли! Абсурдно!

 

Но той, нали е мой и луд,

и причудлив, и смахнат...

Положи страст, упорство, труд...

В прегръдките му ахнах.

 

А разумът пищи отбой.

Аз да помръдна нямам сили.

Късметът просто си е мой.

Друг някой път ще го кача на вили.

 

 

 

© Алина Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??