16.09.2022 г., 10:06 ч.

Късмет 

  Поезия » Хумористична
203 0 0

Егати лудият късмет!

Такъв сега е брат, пиниза-

аз днес навършвам 50,

а вихри се световна криза.

 

Купон голям замислил бях

със рой приятели, роднини.

Оркестър да ни свири Бах

на остров в океана сини.

 

На масите, отрупани с мезета

да седнат моите авери.

Да пият вносни питиета,

тъй, че Господ да се звери.

 

Да, сгромоляса ми се плана

и кризата направо ме довърши!

Пак сам ще съм със тая кана,

докле се виното привърши.

 

Но да Ви кажа честно, вече

минавал съм по тоя път.

На 20, 30... пак човече,

за мен парите бяха кът.

 

Каква пък беше тая криза,

не ме напусна нито ден?

От Вас дали и тя излиза

или и Вий сте като мен?

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??