15.10.2011 г., 12:40 ч.

"La bella" 

  Поезия
417 0 2

Със стъпки на газела "la bella"

пристъпвам към теб като пролет,

в тъмнината може би си хищник,

който дебне в маскировка

и се спирам.

Подишвам въздуха на глътки

и в тялото ми сила влиза.

Като пеперуда в златно и синьо,

излязла от любовна какавида,

докосвам света ти без пръсти

и чакам да ме смачкаш.

"La bella" съм и с красотата си,

като мед мухи събирам.

Ще отрежа косите си,

ще скрия лицето си,

ще обвия тялото си в наметало

и ще тръгна през пустиня,

може би скитаща душа на мъж

ще ме види красива отвътре

и ще ме пожелае.

 

© Ваня Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??