12.06.2024 г., 11:02 ч.

La belle vie 

  Поезия
100 1 1

Кралицата лежерно, вяло пита:

"Лакей, къде сега е моят Крал?"

"На лов, милейди, с цялата си свита."

Охо, нескучно той си е живял!

 

Успях, в живота, умно да заложа.

Какво пък толкова да понесеш?!?

Кралица аз съм вече, merci Боже!

А, не слугиня в бедна селска леш!

 

И чувствам кралството, че ми отива!

Дворец, коприна, злато и гранит.

Е, Кралското лице е малко криво...

Но, имам своя най-безгрижен бит!

© Неделчева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Буриме »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??