26.09.2023 г., 15:59 ч.

Лакомия 

  Поезия » Хумористична
180 0 0

Сега и тук, и за сефте,

прияде ми се днес кюфте.

За кръвното си пия хапче,

но искам и едно кебапче.

 

Ще седна в кухнята на стола

да хапна и една пържола.

Не пил съм от омайно биле,

пък ми се прииска пиле.

 

Бахур, луканка, кървавица,

дюнер, наденица, пица,

бекон и агнешка главичка,

разбира се - шкембе чорбичка.

 

А за десертче - баклава,

еклери-почти тава,

негърчета и скалички

и пасти - любени от всички.

 

Ще люшна малка лимонада,

след туй - голяма оранжада

и ще завърша с ,,Кока-кола",

изтегнал се блажено в хола.

 

На всички туй ви пожелавам

да хапнете и се надявам

със вас да разделя парите,

за да се сбъднат ми мечтите!

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??