12.05.2017 г., 23:44 ч.

Лакомници 

  Поезия » За деца
1293 5 17

Днес Мецанчо и Мецанка,

си решиха дружно двамка,

да отидат до пчелина,

да откраднат мед в комбина.

Тихо те ще се промъкнат, 

в кошерите, за да бръкнат,

да похапнат пита сладка,

пълна с елексир - загадка.

Що ли слагат там пчелите,

та за мечките магнит е.

Прахче цветно от липата,

лъч от слънце за позлата,

стръкче нежно като свила, 

росна капка заискрила,

ароматът на цветята...

сладост, чудо на земята.

Тъй мечтаеха си дружно, 

но забравих ненужно,

че медецът сладък има,

стража, що го пази зримо.

Лакомниците решиха,

лапи смело натопиха

в кошерите, без покана

и... стана тя каквато стана.

Бръмнаха пчелите шумно,

зажужаха най-безумно,

облак цял стрели наточи

и към двама го наточи.

Мале, колко са жестоки,

тез пчелички жълтооки.

На крадците не простиха

и жилата в тях забиха.

© Таня Мезева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

"Римушки-разтушки за дечица-веселушки" »

1 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??