6.07.2007 г., 16:05 ч.

Лакомо мече 

  Поезия
1005 0 3

Малко мече във гората
търси си медец да папа.
До кошерът с пчелите стигна
и мед набързо си задигна.

Но пчелите го разбраха,
бързо сили те събраха
и подгониха мечето,
във беда се вкара, ето.

Тича по поляните, препуска,
но меда си то не пуска.
Щом погледне то назад,
вижда онзи пчелен ад.

И ето че насреща гледа
светлина далече бледа.
Бързо-бързо се промуши,
във хралупата се сгуши.

На вратата сложи шума,
не казваше дори и дума.
Чуха се пчели рояк
"Где е тоз юнак?"

Бързо се отказаха пчелите,
опустя полята и горите,
меченцето измъкна се страхливо
и медец си хапна горделиво.

© Даниела Илчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??