Отива си Марта намръщена,
след слънцето крачи Април.
ятото носи пролет от Нил.
Реката бълбука с вълните си чисти –
сплита на върбите тъжни коси.
Заиграва слънце по зелените листи.
И трепнат от вятъра в ласка реси…
© Мимо Николов Всички права запазени