18.01.2018 г., 10:25 ч.  

Ледено слънце 

  Поезия » Любовна
391 0 4

ЛЕДЕНО СЛЪНЦЕ

 

Ледено слънце изгря сутринта,

ледено – тъй като тебе те няма,

ти си отиде, отнесе страстта,

тука остави тъга и измама.

 

Ти си отиде – не помня кога.

Днеска си с друг, но кажи ми поне:

помниш ли още поета с рога –

онзи, комуто ти всичко отне?

 

Още обича те, въпреки всичко,

въпреки всичко, по тебе е луд,

ти си за него надежда едничка,

ти си му слънцето в зимния студ.

 

***

 

Слънцето ледено нека да грее,

в мене поета пленила си ти,

той зарад` тебе все още живее,

ти си причината той да крещи…

© Раммадан Л.К. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??