16.02.2010 г., 10:18 ч.

Легенда 

  Поезия » Любовна
435 0 0


Малък сгушен параклис, а край него липи.
Тиха, тясна пътека, а по нея върви
млада, стройна кралица с много тъжни очи.
Влиза тя, коленичи и молитви мълви.

В тишината се чува силен рев на море,
тя отронва въздишка и протяга ръце.
"Богородице майко, моля, бурята спри!"
Аз очаквам бял кораб с моя приказен принц.

Но морето отвръща с нови бурни вълни.
И удавят се в него и любов, и мечти.
А пък облаци тъмни със зловещи крила
всичко светло поглъщат и обвиват в мъгла.

В тъмнината остават: малка восъчна свещ
със догарящ тих пламък и две бели ръце.
От иконата сякаш се отронват сълзи...
тъй погребват се с болка две нещастни съдби.

© Диана Трифонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??